Серед професій , за якими здійснюється підготовка кваліфікованих робітників в Козятинському училищі, є професія «Кухар. Кондитер. Офіціант», яка не втрачає своєї актуальності у всі часи. Сьогодні кухарі, кондитери консультують замовників; вони декоративно оздоблюють вироби ; діляться технологіями приготування різних страв. Їх діяльність пов’язана з постійними турботами про людей , тому що їжа має вагоме значення для здоров’я кожної людини.
Сьогодні 25 травня в рамках програми Тижня професійної освіти майстрами виробничого навчання Баланцевою Т.М., Вовченко Л.О., Прилуцькою О.В. для здобувачів освіти проведено майстер-клас з приготування вареників на тему «Український вареник». Учні групи 6 Довгалюк Богдана та Маковська Юлія теж демонстрували прийоми роботи при формуванні вареників.
Вареники – найпопулярніша страва української кухні . Процес їх приготування уособлює в собі ще й процес об’єднання родини. Без них не обходилися традиційні українські свята та вечорниці. Вареники з давніх-давен вважаються українською національною стравою. Ці вироби з тіста оспівані в народних піснях, описані в казках та згадуються у віршах.
В українських селах дуже часто готують вареники з картоплею та сиром як святкову страву на неділю, без вареників з квашеної капусти неможливо уявити собі Святвечір. Вареники вже давно стали візитною карткою України .
Майстри виробничого навчання нагадали, що для приготування тіста використовують не тільки пшеничне, а й гречане та житнє борошно. А різноманіття начинок для тіста перевищує цифру 30.
Захід було проведено в їдальні училища в дружній, родинній атмосфері, всі бажаючі могли приєднатися до роботи та готувати вареники. Таїсія Миколаівна продемонструвала також подачу вареників, які тут же варилися .
Здобувачі освіти групи 102 Крамаренко Настя та Казмірчук Назар пригощали усіх готовими варениками . Організатори майстер-класу та учасники продегустували украінські варенички із різними начинками, та подякували за смакоту!







